Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΧΡΩΜΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 20 άτομα περίπου)

Για τη βάση:
  • 250 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
  • 2 κουβερτούρες
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα χλιαρό
  • 400 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα
  • 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα πτι-μπερ

Για την επικάλυψη σαντιγύς:
  • 1 κονσέρβα (250 γραμμάρια) Morfat
  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες σε χαμηλή ένταση της φωτιάς. Παράλληλα, διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο γάλα και μόλις δούμε ότι έλιωσαν το βούτυρο και οι κουβερτούρες, προσθέτουμε εκεί και το μίγμα του κορν-φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε σοτ μίγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Ύστερα ετοιμάζουμε τη σαντιγύ "χτυπώντας" στο μίξερ τη Morfat, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Παράλληλα απλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί ή τάπερ μεσαίου μεγέθους το σοκολατένιο μίγμα ως βάση και από πάνω τη σαντιγύ. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και είναι έτοιμο.












Διευκρινήσεις
  • Η διακόσμηση του γλυκού μας είναι στη φαντασία του καθενός μας (τρίμμα κουβερτούρας, πολύχρωμη τρούφα κ.α.)
  • Εγώ προτείνω τα μπισκότα να μην είναι τελείως θρυμματισμένα, αλλά να έχει και πιο μεγάλα κομματάκια ώστε να τα νιώθει όποιος το φάει.
  • Σερβίρεται κρύο βεβαίως.
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 650 θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου