Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚΟΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 16 άτομα περίπου)

  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 3/4  φλιτζανιού αλεύρι κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
"Χτυπάμε" τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το "χτύπημα". Παράλληλα λιώνουμε σε μπεν-μαρί τις σοκολάτες και τις προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών. Τέλος, βάζουμε στο μίξερ και το αλεύρι και αφήνουμε το μίγμα να "χτυπηθεί" καλά ώσπου να ομοιογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, βάζουμε μέσα το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12 λεπτά.









Διευκρινήσεις
  • Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και 250 γραμμάρια αλεσμένα φουντούκια ή καρύδια.
  • Αν δε θέλει κάποιος να είναι πολύ ρευστή στο εσωτερικό της η σοκολατόπιτα, ας αυξήσει το χρόνο ψησίματος έως 15 λεπτά.
  • Σερβίρεται και ζεστό και κρύο, αλλά προτείνω να το σερβίρεται χλιαρό έτσι ώστε η σοκολάτα να είναι λίγο ρευστή.
  • Συνοδέψτε το με παγωτό αν το φάτε για επιδόρπιο, ή με γάλα αν το φάτε για πρωινό.
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 320 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου