Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα περίπου)

  • 4 μπριζόλες (250 γραμμάρια περίπου η καθεμία)
  • 1/2 λίτρο μπύρα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα ταψί τις μπριζόλες. Απλώνω πάνω σε αυτές τις φέτες ντομάτας και τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τις περιχύνω με το λάδι και την μπύρα. Πασπαλίζω με το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 1 ώρα περίπου ώσπου να δούμε ότι έχουν γίνει και έχουν ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμες, τις μοιράζω σε πιάτα, πασπαλίζω με την τριμμένη ρόκα και σερβίρω.












Διευκρινήσεις
  • Σερβίρονται ζεστές, ώστε να λιώνει το κρέας όταν τις τρώμε.
  • Συνοδεύονται ιδανικά με πατάτες φούρνου για τις οποίες θα σας δείξω μία υπέροχη πεντανόστιμη συνταγή σε επόμενη ανάρτηση.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 370 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου