Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΓΕΥΣΗ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 18 κομμάτια περίπου)


Για τη ζύμη του κέικ:

  • 3 & 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 & 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 & 1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 6 αυγά

Για το γλάσο:
  • 2 & 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
"Χτυπάμε" στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη του κέικ σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μία μεγάλη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα σε αυτή. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 45 λεπτά περίπου. Παράλληλα σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε την άχνη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ώσπου να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές γλάσο. Μόλις ψηθεί το κέικ, το ξεφουρνίζουμε και το τρυπάμε βαθιά με ένα πιρούνι. Όσο είναι ζεστό μέσα στη φόρμα με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μισό γλάσο. Το αφήνουμε να απορροφηθεί το γλάσο για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μία στρόγγυλη πιατέλα. Περιχύνουμε το κέικ με το υπόλοιπο γλάσο και είναι έτοιμο.
















Διευκρινήσεις
  • Επειδή η ένταση του κάθε φούρνου διαφέρει, να θυμάστε ότι το κέικ είναι έτοιμο εάν το τρυπάτε με μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή.
  • Το χειμώνα σερβίρεται αφού έχει κρυώσει και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες, από το πρωί ως το βράδυ. Το καλοκαίρι θα ήταν ωραίο να το σερβίρεται χλιαρό με μία μπάλα παγωτού βανίλια.
  • Αν έχετε χρόνο, το ιδανικό θα ήταν να χτυπήσετε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη του κέικ στο μίξερ εκτός από το αλεύρι. Αυτό προσθέστε το μετά και ανακατέψτε με το κουτάλι ώσπου να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα σας.
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 410 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου