Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα περίπου)

  • 4 φλιτζάνια μαρούλι χοντροκομμένο
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι χοντροκομμένο
  • 4 φλιτζάνια iceberg χοντροκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας πορτοκάλι ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας μανταρίνι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κρουτόν
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκι κομμένα σε φέτες

Για το ντρέσινγκ:
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για την επικάλυψη:
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καθαρισμένα αμύγδαλα κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη για την επικάλυψη και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση της φωτιάς. Χωρίς να ανακατεύουμε την αφήνουμε για 13 λεπτά περίπου ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα μας και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Παράλληλα σε ένα μικρό μπωλ "χτυπάμε" ελαφρά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και μόλις ομοιογενοποιηθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα ώστε να απλωθεί παντού το ντρέσινγκ. Αφού το μείγμα της επικάλυψης έχει κρυώσει, επικαλύπτουμε με αυτό τη σαλάτα.



















Διευκρινήσεις
  • Το καλύτερο είναι να σερβίρεται τη σαλάτα αμέσως μόλις την ετοιμάσεται.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 150 θερμίδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου