Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 3 1/2 φλιτζάνια)

  • 2 φλιτζάνια κέτσαπ
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/3 φλιτζανιού μηλόξυδο
  • 1/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο κρεμμύδι ή σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε πολτοποιήσει το κρεμμύδι, όπως αναφέρω στα υλικά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας για 20 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Η σάλτσα, όταν θα είναι έτοιμη, θα πρέπει να έχει διατηρηθεί παχύρευστη. Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τη φυλάμε στο ψυγείο. 












Διευκρινήσεις
  • Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για ψητά κρέατα!
  • Αφήστε τη να δέσει καλά στο ψυγείο όσες ώρες περισσότερες μπορείτε.
  • Ενεργειακή αξία κάθε κουταλιάς της σούπας: 80 θερμίδες.  

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου