Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα περίπου)

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τσίλι σε σκόνη
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 40 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 1 ώρα περίπου ώσπου να ψηθούν. Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τόσο όσο χρειάζεται για να μπορούμε να χειριστούμε τις πατάτες. Τότε κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια τριών εκατοστών περίπου, τις βάζουμε ξανά στο ταψί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε κομματάκι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε στην πάνω θέση του φούρνου για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντάς τα τακτικά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.




















Διευκρινήσεις

  • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τα βότανα της συνταγής φρέσκα αντικαταστήστε τα με αποξηραμένα.
  • Πρόκειται για ένα πιάτο που τρώγεται και μόνο του ως κυρίως γεύμα, αλλά και ως συνοδευτικό.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 340 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου