Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ξύδι (λευκό κατά προτίμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα συστατικά σε ένα μπουκάλι μισού λίτρου με καπάκι-ψεκαστήρα και ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν καλά. Με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού ή μίας σφουγγαρίστρας, ανάλογα με την έκταση της επιφάνειας, χρησιμοποιούμε το καθαριστικό για να καθαρίσουμε πάγκους και ελαφρά λερωμένες επιφάνειες της κουζίνας, τους πάγκους, τα πατώματα και τις εξωτερικές επιφάνειες της τουαλέτας. Σε κάθε περίπτωση ξεπλένουμε την επιφάνεια που καθαρίσαμε με άφθονο χλιαρό νερό και τη σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί.






Διευκρινήσεις
  • Για πιο δύσκολες επιφάνειες του μπάνιου, όπως είναι οι τοίχοι του μπάνιου, βγάζουμε το διάλυμα από το μπουκάλι, το βάζουμε σε ένα μπωλ και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, το ξαναβάζουμε στο μπουκάλι, ψεκάζουμε την επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε, το αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά, τρίβουμε την επιφάνεια με το σφουγγάρι, ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίζουμε με καθαρό πανί.
  • Αν είναι δυνατόν, προτιμήστε το λευκό ξύδι.
  • Το ξύδι είναι ένα φυσικό αποσμητικό, το οποίο δεν καλύπτει τις οσμές, αλλά τις απορροφά. Το οξύ που περιέχει το κάνει δραστικό απέναντι στους λεκέδες. Επίσης, είναι κατάλληλο μαλακτικό για τα ρούχα οικογενειών με ευαίσθητο δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου