Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΓΛΥΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα περίπου)

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 υγρή μαργαρίνη σε σπρέι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 150 γραμμάρια καυτερή σάλτσα από πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και τα στεγνώνουμε καλά αφήνοντάς τα σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C και ψεκάζουμε τη σχάρα του φούρνου με το σπρέι μαργαρίνης, ώστε να αλειφθεί όλη η σχάρα με αυτό. Ύστερα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι τα μπουτάκια και τα απλώνουμε με τη σειρά στη σχάρα. Τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου τοποθετώντας ένα ταψί από κάτω και ψήνουμε από τη μία πλευρά για 30 λεπτά και από την άλλη για άλλα 45 λεπτά. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ομοιογενοποιηθεί η σάλτσα την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και αφού τα μπουτάκια είναι έτοιμα, τα βάζουμε μέσα στη σάλτα περιστρέφοντάς τα και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Μετά τα ξαναπεριστρέφουμε μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε και πάλι για 5 λεπτά. Τα ξανατοποθετούμε στη σχάρα και τα ξαναψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ξαναβουτάμε στη σάλτσα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά και τα σερβίρουμε ανά δύο σε πιάτα. Τέλος, ραντίζουμε κάθε πιάτο με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.
















Διευκρινήσεις
  • Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ότι σας αρέσει!Ταιριάζουν με τα περισσότερα συνοδευτικά.
  • Βγάλτε στο τραπέζι και το μπωλ με τη σάλτσα που έχει μείνει, ώστε όποιος θέλει περισσότερη να μπορέσει να βάλει στο πιάτο του.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 340 θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου