Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΜΗ!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα του φαγητού
  • 1,5 κουταλιά της σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σόδα και το νερό στην παλάμη του χεριού και τα αναμειγνύουμε με τα δύο χέρια ώσπου να αποκτήσουμε μία παχύρευστη κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο πρόσωπο και το λαιμό και την αφήνουμε να δράσει όσο εμείς κάνουμε κάτι άλλο στο σπίτι (π.χ. διαβάζουμε ένα βιβλίο, χαλαρώνουμε κ.λ.π.), δηλαδή για μία ώρα περίπου. Ξεπλένουμε τη μάσκα της σόδας και στεγνώνουμε με καθαρό βαμβάκι ή απαλό χαρτί.








Διευκρινήσεις
  • Η σόδα είναι το όξινο ανθρακικό νάτριο. Αυτό είναι πολύ αλκαλικό με αποτέλεσμα να αποτελεί την πιο γρήγορη μέθοδο επαναφοράς της αλκαλικότητας του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Για αυτόν το λόγο βοηθάει και στην καταπολέμηση της ακμής. Το νερό είναι η πηγή της ζωής.
  • Πριν εφαρμόσετε τη μάσκα της σόδας θα πρέπει να έχετε κάνει μία αποτελεσματική απολέπιση στο πρόσωπο και το λαιμό, ενώ μετά τη μάσκα να απλώσετε μία πλούσια ενυδατική κρέμα, παρασκευές των οποίων έχω ήδη δείξει.
  • Από τις πρώτες εφαρμογές της μάσκας θα δείτε τα αποτελέσματα της. Επειδή, όμως, η κάθε ακμή είναι διαφορετική, σε περίπτωση που δεν δείτε τα επιθυμητα αποτελέσματα, μην ανησυχήσετε γιατί σε επόμενες αναρτήσεις θα σας δείξω και άλλες μάσκες καταπολέμησης της ακμή. Αν τα αποτελέσματα, όμως, είναι φανερά, συστήνω να εφαρμόζετε τη μάσκα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Αν έχετε σοβαρά προβλήματα ακμής να απευθυνθείτε πρωταρχικά στον δερματολόγο σας!

2 σχόλια:

  1. Θα το κάνω... γιατί αν και έχω πάει σε δερματολόγο και χρησιμοποιώ ένα ειδικό σαπούνι και κρέμα και παρά τα 27 μου χρόνια με ταλαιπωρεί άκόμη ( έστω και λίγο )
    Θα το δοκιμάσω...
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις καλή μου γιατί είναι αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις ακμής...Πάντως εγώ θα ανεβάσω κι άλλες παρόμοιες συνταγές κατά της ακμή ώστε να καλύψω τις περισσότερες περιπτώσεις...Φιλιά!!!

      Διαγραφή