Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΟΥΛΑ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια)
  • 650 γραμμάρια "ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ" της Ζύμης Ψαχνών (www.evoiki-zimi.gr)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο 
  • 50 γραμμάρια γάλα
  • Επιπλέον ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού και των μισών φύλλων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις "κάψει" το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ. x 40 εκ. και απλώνουμε λίγα παραπάνω από τα μισά φύλλα από το "ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ" της Ζύμης Ψαχνών (www.evoiki-zimi.gr), λαδώνοντάς τα ένα ένα. Προσθέτουμε στο μείγμα τις ελιές και το ανθότυρο και τα απλώνουμε στα φύλλα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ένα ένα, αλείφοντάς τα με το γάλα αυτή τη φορά. Τις άκρες των φύλλων που περίσσεψαν τις γυρίζουμε προς το εσωτερικό του ταψιού, τις αλείφουμε και αυτές με το γάλα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 1 ώρα περίπου, μέχρι η πίτα να πάρει χρώμα.






www.evoiki-zimi.gr











Διευκρινήσεις
  • Προτείνω να αφήσετε την πίτα να κρυώσει λίγο και μετά να την κόψετε, ώστε να μην ξεχειλίσει το μείγμα.
  • Αν προτιμάτε το κλασσικό χωριάτικο φύλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ" της Ζύμης Ψαχνών (www.evoiki-zimi.gr).
  • Ενεργειακή αξία κάθε κομματιού: 340 θερμίδες


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου