Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ, ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα περίπου)

  • 500 γραμμάρια χυλοπίτες της FAMELIMA (famelima.gr)
  • 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 150 γραμμάρια πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (70 γραμμάρια για το μαγείρεμα + 30 γραμμάρια για το σερβίρισμα)
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε το πράσινο που υπάρχει εσωτερικά στο σκόρδο. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια ένταση της φωτιάς μέχρι να αρχίσει να αποκτά χρυσαφί χρώμα το σκόρδο. Τότε κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε το σκόρδο μέσα για 5 λεπτά να αφήσει το άρωμα και τη γεύση του και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέλινο, πασπαλίζουμε με το αλάτι και ξαναβάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή ένταση της φωτιάς. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 8 λεπτά περίπου, αλλά όχι να πάρουν χρώμα και να τηγανιστούν. Προσθέτουμε  την πανσέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 6 λεπτά, όπως πριν χωρίς να θέλουμε να τηγανιστεί. Αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς σε υψηλή και ψήνουμε και τον κιμά προσέχοντας να μην πάρει πολύ χρώμα. Ρίχνουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου. Παράλληλα μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες της FAMELIMA (famelima.gr) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, όμως τις αφήνουμε να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο, επειδή θα μαγειρευτούν και με το κρέας. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε διατηρώντας λίγο από το νερό στο οποίο μαγειρεύτηκαν και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με τον κιμά, με την προϋπόθεση ότι είναι έτοιμος, ρίχνουμε και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Τα μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.














famelima.gr








Διευκρινήσεις
  • Αν δείτε ότι όταν μαγειρεύετε το κρεμμύδι και το σέλινο ή την πανσέτα, το λάδι πιτσιλάει τότε προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας νερό κάθε φορά που συμβαίνει.
  • Το νερό των ζυμαρικών το διατηρούμε σε περίπτωση που δείτε ότι η παρμεζάνα "στεγνώνει" τις χυλοπίτες, ώστε να προσθέσετε λίγο και να ενυδατωθούν.
  • Η επιπλέον παρμεζάνα είναι για την περίπτωση που η σάλτσα του φαγητού είναι πολύ αραιή.
  • Ενεργειακή αξία κάθε μερίδας: 810 θερμίδες


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου