Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

                  ΝΤΟΝΑΤΣ  ΦΟΥΡΝΟΥ…


Υλικά:
 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό,
 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
 200 γρ. γάλα,
 60 – 80 γρ. ζάχαρη,
 1 φακελάκι ξερή μαγιά,
 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη (προαιρετικά),
 50-70 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος







Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με το βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια), μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στο μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την ξερή μαγιά, την κανέλα και το ζεστό γάλα με το βούτυρο και ζυμώνουμε με το γάντζο ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από το γάντζο. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Βάζουμε το μίγμα σ’ ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αφήνοντας το σε ζεστό περιβάλλον  για περίπου 45 λεπτά μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο. Μετά προσθέτουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα και τα ξανά σκεπάζουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου για να φουσκώσουν ξανά.






Μικρά μυστικά:

Μόλις βγάλουμε τα ντόνατς από τα φούρνο τα βουτυρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας ή τριμμένους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια), ή λιωμένη κουβερτούρα ή….απλά περιχύστε με σόκοπαστα.
Αν είστε πιο μερακλήδες γεμίστε με σοκολάτα ή σόκοπαστα τα ντόνατς χρησιμοποιώντας μια σύριγγα ή ένα κορνέ, και θα έχετε λαχταριστά γεμιστά ντόνατς.





Ψήσιμο:
 Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 – 12 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου