Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 κομμάτια,
1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
4 καρφάκια γαρίφαλο,
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες,
2-3 πατάτες κομμένες σε κύβους,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 αυγά,
χυμός από 2 λεμόνια,
αλάτι-πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι ή ψιλό ζυμαρικό,




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα σ’ ένα μπολ γεμάτο νερό και ξύδι για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγείρεμα. Μετά, βάζουμε την κατσαρόλα με νερό να βράζει και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, στο οποίο έχουμε καρφώσει το γαρίφαλο. Όταν κοχλάσει το νερό ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με λαδάκι και αλατοπίπερο και το αφήνουμε για αρκετή ώρα, τσιμπώντας το κατά διαστήματα για να δούμε αν έχει βράσει. Η διάρκεια βρασμού εξαρτάται από τα κιλά και την εκτροφή του κοτόπουλου. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το ξεκοκαλίζουμε και σουρώνουμε το ζουμί. Το ξανά βάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καρότο και τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κοτόπουλου και το ρύζι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
Όταν έρθει η ώρα του αυγολέμονου, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το χυμό λεμονιού και όταν ομογενοποιηθούν ρίχνουμε σιγά-σιγά με την κουτάλα ζωμό από την σούπα μας και συγχρόνως ανακατεύουμε. Μόλις τελειώσουμε με το χτύπημα, βγάζουμε το φαγητό μας από την φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια......και είμαστε έτοιμοι για να απολαύσουμε την σούπα μας.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Μπορούμε να βάλουμε στη σούπα τα 2 ξεψαχνισμένα μπουτάκια και τα 2 στήθη τα κρατάμε για το φαγητό της επόμενης μέρας (η αμέσως επόμενη συνταγή μας θα έχει φαγητό με το υπόλοιπο κοτόπουλο).
Μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω νερό στο βράσιμο και να γεμίσετε μικρά ταπεράκια ή παγοθήκες με ζωμό κοτόπουλου και να τα βάλετε στην κατάψυξη ώστε να έχετε πάντα για τα φαγητά σας αντί να αγοράζετε έτοιμους κύβους φαγητού.
::

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου