Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ…
ΥΛΙΚΑ:
4 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό,
1 κουτί μπύρας,
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-κόκκινη πιπεριά σε σκόνη,
40γρ. ελαιόλαδο,
1 κουταλιά βούτυρο






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί ή στη γάστρα και τις πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και από τις δύο πλευρές. Στρώνουμε πάνω σε κάθε μία τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι και τις κόκκινες πιπεριές και τη υπόλοιπη ποσότητα τη ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε την μπύρα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κομματάκια. Τις αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθούν ώσπου να εξατμισθεί το αλκοόλ.






ΨΗΣΙΜΟ:
Τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180oC ανάλογα με το φούρνο και δοκιμάζοντας κατά διαστήματα με το πιρούνι αν τρυπιούνται. Αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα τις ξεσκεπάζουμε μετά από μία ώρα και τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και πιούνε τα υγρά από το ταψί μας.







ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Σ’ ένα μπολ μεγάλο βάζουμε νερό, μια κουτάλια ζάχαρη και μια αλάτι, ρίχνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή μέρα.
Σερβίρονται με πουρέ πατάτας, ριζότο, χυλοπίτες αλλά και με ψητά λαχανικά με βαλσάμικο και ελαιόλαδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου