Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ…


ΥΛΙΚΑ:
8 πιπεριές πράσινες,
4 ντομάτες μεγάλες,
2 κολοκυθάκια μέτρια,
1 ½ κούπα ρύζι Καρολίνα,
1 λίτρο νερό ζεστό,
4 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος,
4 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 πατάτες
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας,
αλάτι-πιπέρι,
60-80γρ. ελαιόλαδο,
τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί








ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει ρίχνουμε το μαϊντανό και μετά από ένα λεπτό το ρύζι. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα (την οποία έχουμε αφαιρέσει με κουτάλι από τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά), το δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας, το ζεστό νερό και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μίγμα για περίπου 6-7 λεπτά και το βγάζουμε από την φωτιά για να ξεκινήσουμε το γέμισμα. Τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση περίπου γιατί θα φουσκώσει το ρύζι. Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες και ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, 1 ποτήρι νερό και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.






ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Στο μίγμα της τριμμένης ντομάτας μπορείτε να προσθέσετε και την ψίχα από τα κολοκυθάκια, για περισσότερη γεύση.





ΨΗΣΙΜΟ:
Ψήνουμε τα γεμιστά στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο, καλύπτοντάς τα με αλουμινόχαρτο, για περίπου 50 λεπτά και μετά το αφαιρούμε και τα αφήνουμε να ροδίσουν από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου