Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤI ΧΩΡΙΣ ΨΩΜΙ…

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
5 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
3 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό,
1 κ. γ  σόδα μαγειρική,
1-2 κ. σ. ελαιόλαδο,
αλάτι-πιπέρι,
ρίγανη (αν έχουμε φρέσκια)






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα πλάθουμε τα μπιφτέκια βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας και μετά τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα. Εναλλακτικά, τα αλείφουμε με λάδι και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά.






ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Τα σερβίρουμε με πιλάφι ή ψητά λαχανικά ή  πουρέ πατάτας και μια δροσερή ελληνική χωριάτικη.
Το μίγμα μας θα αφρατέψει με τον συνδυασμό της σόδας με το γιαούρτι.

                        : :

                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου