Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ
ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΄΄φαριν απ΄΄,
2 κούπες ζάχαρη, ¾ της κούπας κακάο σκόνη,
5 αυγά, ½ κούπα γάλα,
175 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη),
1 βανίλια, ½ κ.γ σόδα



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για ένα λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια για τρία λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το βάζουμε στο φούρνο. Αν έχετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να τη βουτυρώσετε.




ΨΗΣΙΜΟ:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά (αν η φόρμα είναι μεταλλική). Στη φόρμα σιλικόνης το κέικ χρειάζεται περίπου 75 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι βυθίζουμε το μαχαίρι μέχρι κάτω στο κέικ και αν βγει καθαρό τότε το κέικ έχει ψηθεί.


ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο για να γυαλίσει το γλάσο.
Το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σιλικονούχα σπάτουλα και… καλοφάγωτο!


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

Μπορούμε πάνω απ’ το γλάσο να ρίξουμε σταγόνες σοκολάτας ή χρωματιστή τρούφα. Αντί για γλάσο μπορούμε να ρίξουμε άχνη στο κέικ ή ακόμα και τίποτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου