Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΡΥΖΟΤΟ ALA ΕΛΛΗΝΙΚΑ…
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ½ κούπα ρύζι κίτρινο,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 λίτρο ζεστό νερό περίπου,
1 κ. σ. πουρέ σκόρδου,
70γρ. ελαιόλαδο,
100γρ. ζωμό κοτόπουλο,
½ ποτήρι άσπρο κρασί,
1 κ. σ. βούτυρο,
100γρ. τριμμένη γραβιέρα,
αλάτι-πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθίσει ανακατεύοντας συνέχεια για να βγάλει το κρεμμύδι όλα τα ζάχαρα του και έπειτα προσθέτουμε τον πουρέ σκόρδου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι μας και το ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει και αυτό. Όταν τραβήξει τα υγρά τότε ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό με το ζωμό και τα μπαχαρικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειαστεί.
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα και σκεπάζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το φαγητό μας.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Λίγο πριν ρίξουμε το ζεστό νερό στο ριζότο μας προσθέτουμε μέσα και το ζωμό κοτόπουλο που έχουμε φτιάξει εμείς όπως έχω δείξει σε άλλη συνταγή(κοτόσουπα),για να λιώσει μαζί με το νερό και να είναι έτοιμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια στην συνταγή μας αμέσως μετά το σοτάρισμα του κρεμμυδιού.





ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:
Ταιριάζει πολύ με κάθε είδους ψητά κρέατα και λαχανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου