Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

      ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ              
                       …….ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά ροδάκινα,
2 κιλά ζάχαρη






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και τα κόβουμε κομμάτια αφαιρώντας το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σ’ ένα ανοξείδωτο σκεύος  και τ’ ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια, σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ρίχνουμε το μίγμα μας και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1:00-1:30 ώρα και μετά το αφήνουμε στην άκρη. Την επόμενη μέρα το βάζουμε ξανά να βράσει την ίδια περίπου ώρα και δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε, αν και στην ανοξείδωτη κατσαρόλα δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει στον πάτο της. Λίγο πριν βγάλουμε τη μαρμελάδα μας από τη φωτιά ετοιμάζουμε και τα αποστειρωμένα βάζα. Τα πλένουμε με καυτό νερό και τα βάζουμε στο φούρνο πάνω σε μία καθαρή πετσέτα σ’ ένα ταψί, για περίπου 15 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Τέλος, αφού έχουμε σβήσει το φούρνο αλλά και την κατσαρόλα που έβραζε η μαρμελάδα με μια κουτάλα ρίχνουμε μέσα στα ζεστά βάζα μας την ζεστή μαρμελάδα και τα καπακώνουμε αμέσως, τ’ αναποδογυρίζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.







ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Αν σας φαίνεται πολύ η ζάχαρη, αφαιρέσετε από 10%-15% όχι όμως παραπάνω γιατί θα αργήσει να δέσει αλλά και ο χρόνος συντήρηση της θα μειωθεί αρκετά.
Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι βελουτέ τότε ή θα την χτυπήσετε στο μπλέντερ ή με ένα μούλτι χειρός.






Πριν βάλετε τη μαρμελάδα μέσα στα βάζα θα σας πρότεινα να αφαιρέσετε σ’ ένα μπουκάλι 500-600 γραμμάρια καθαρό χυμό από το ροδάκινο(σας έχω ένα μυστικό σε λίγες μέρες με το χυμό αυτό) και μετά ή χτυπήστε την να γίνει βελουτέ ή όπως είναι βάλτε την στα αποστειρωμένα βάζα.
                                                      


::

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου