Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ:
500 γρμ. κιμά,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ ή τριμμένο σε ρεντέ,
αλάτι-πιπέρι, μαϊντανός,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
2 κ.σ. βούτυρο με μαργαρίνη,
4 κ.σ. ρύζι άσπρο-νυχάκι,
1 αυγό & 1 λεμόνι για το αυγολέμονο







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε το μίγμα. Προαιρετικά βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για να «σφίξει» και να πλάθετε πιο εύκολα. Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε.
Βράζουμε 8 κούπες νερό με λίγο αλάτι και βούτυρο. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα γιουβαρλάκια για να μην σταματήσουμε το βρασμό. Όταν τα γιουβαρλάκια είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το ρύζι.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε  το αυγολέμονο. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και το λεμόνι και προσθέτουμε 2-3 κουτάλες από το ζουμί της σούπας. Μόλις ετοιμαστούν τα γιουβαρλάκια και το ρύζι ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο μας, ανακατεύοντας  συνέχεια και …..έτοιμοι για σερβίρισμα.




                                      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου